Roos Diervoeders
 

 

Weidehooi

Het is elke dag van belang dat uw paard voldoende structuurrijk ruwvoer krijgt, aangezien dit ruwvoer in de meeste gevallen uit zeker driekwart van het rantsoen bestaat. Het maagdarmstelsel van een paard is er op gemaakt om veel ruwe celstof te verteren, hier haalt het paard zijn energie uit door vluchtige vetzuren in de dikke darm aan te maken uit ruwe celstof. Het ruwvoer is dan ook een belangrijke basis voor het paard.
De soorten hooi die wij kunnen leveren zijn op eigen land geteeld en verpakt in balen. Het weidehooi is hooi van verschillende grassoorten wat op een weide groeit die niet begraasd wordt door de dieren, hierdoor krijgt het gras de kans om op een natuurlijke wijze te groeien. Het weidehooi is niet te rijk aan eiwit doordat wij het land niet met drijfmest bemesten maar met een zelf samengestelde kunstmest.  Al het weidehooi dat wij leveren is vrij van Jacobskruiskruid. Doordat we het beheer en de oogstwerkzaamheden zelf doen, kunnen wij daar zeker van zijn.

Wij proberen door de teelt zelf te doen ook het optimale tijdstip te kiezen voor de oogst, om een constante kwaliteit te kunnen behouden en te leveren.
Voor het hooi kunnen wij kleine balen van 20 kg en grote balen van 100 tot 400 kg. leveren.
 


Grote balen op het veld en kleine balen in de stal.
MultiBale maakt tot zes afzonderlijke balen in één grote baal. Dit systeem vereenvoudigt de verwerking van kleine balen. De kleine balen zijn in lengte van 0,50 tot 1,35 m instelbaar. Uiteraard kunnen met deze pers ook gewone grote balen met een lengte van maximaal 2,70 m gemaakt worden.
Tot 5 afzonderlijke kleine balen in één grote baal.
 

De kleinere afzonderlijke balen worden dan ieder met twee touwen gebonden en de grote baal met vier touwen. Natuurlijk kunnen wij met de pers ook gewoon conventioneel werken. Dan worden de grote pakken – net als anders – met zes touwen gebonden.
 

Baallengte naar wens: 0,50 m tot 1,35 m. Eenvoudige verwerking door de kleine balen. Gewicht van de kleine

balen vanaf ongeveer 50 kilo


Met de Krone 1270XC Big Pack persen wij balen kuilgras van 1.60 m, hooi en stro van 2.00 m.
 

Voordelen 1.20m x 0.70m balen
* Optimale baalvulling;
* Optimale transportmaat;
* Stabieler, minder kans op omvallen dus hoger stapelen;
* Makkelijker te verwerken.

 


Gedorsen hooi

Gedorsen hooi is hooisoort waar het graszaad uitgehaald is voor andere doeleinden zoals het inzaaien van sportvelden en wegbermen enz. Wat er overblijft is hooi wat bestaat uit gedroogde bladeren en de stengels van de graszaadplant. Doordat dit gras volledig is uitgegroeid, is het een hooisoort met een relatief laag eiwitgehalte en een vezel- en structuurrijk ruwvoer. Dit is uitermate geschikt voor paarden die gevoelig of overgevoelig (hoefbevangen) zijn voor eiwitten zijn zoals koudbloedpaarden. Dit hooi is absoluut vrij van Jacobskruiskruid.
We proberen door de teelt zelf te doen ook het optimale tijdstip te kiezen voor de oogst, om een constante kwaliteit te kunnen behouden en te leveren.
Voor het hooi kunnen wij kleine balen van 20 kg en grote balen van 100 tot 400 kg. leveren.

Specifieke eigenschappen:
• Structuurrijk product;
• Het is een gezond product;
• Zeer geschikt voor paarden;
 

Deze producten worden in de regio ook thuis bezorgd en gelost. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en helpen wij u graag verder.

Klik op foto's

 

 

 

 

 

 


 

 

Roos Diervoeders, Hoofdweg 1082, 2153 LN Nieuw Vennep   Telefoon: 0252-672200   Fax: 0252-687881    info@roosdiervoeders.nl   Copyright © Roos Diervoeders    Disclaimer