Roos Diervoeders
 


 


STRO

Het traditionele bed bestaat uit stro. Voor paarden is zo'n warm, elastisch bed ook prettig. Zij kunnen erin gaan liggen, glijden niet uit en hebben wat te knabbelen. Dit gaat verveling en stalondeugden tegen. De voordelen voor de eigenaar: deze bodembedekking is makkelijk hanteerbaar, overal verkrijgbaar en relatief goedkoop. Dat geldt vooral voor de grote balen, die stro bevatten waarvan de stengels minder gekneusd en gesneden zijn. Stro heeft echter een beperkt absorptievermogen en laat urine makkelijk door. De mest heeft goede afzetmogelijkheden bij landbouwbedrijven. Doordat wij het opkopen en het verpakken in balen zelf doen (kleine 20 kg of grote balen van 100 tot 400 kg) kunnen wij een hoge kwaliteit leveren. Tevens weten wij ook waar het graan gegroeid is en onder welke omstandigheden het geoogst wordt.  Hierdoor kunnen wij meer op de wens van de klant inspelen of iemand juist lang of kort stro wil of blank of grauw. Doordat wij daarin best uniek zijn kunnen wij u hierdoor een extra service bieden.


 

Grote balen op het veld en kleine balen in de stal.
MultiBale maakt tot zes afzonderlijke balen in n grote baal. Dit systeem vereenvoudigt de verwerking van kleine balen. De kleine balen zijn in lengte van 0,50 tot 1,35 m instelbaar. Uiteraard kunnen met deze pers ook gewone grote balen met een lengte van maximaal 2,70 m gemaakt worden.
Tot 5 afzonderlijke kleine balen in n grote baal.
 

De kleinere afzonderlijke balen worden dan ieder met twee touwen gebonden en de grote baal met vier touwen. Natuurlijk kunnen wij met de pers ook gewoon conventioneel werken. Dan worden de grote pakken – net als anders – met zes touwen gebonden.
 

Baallengte naar wens: 0,50 m tot 1,35 m. Eenvoudige verwerking door de kleine balen. Gewicht van de kleine

balen vanaf ongeveer 50 kilo


Met de Krone 1270XC Big Pack persen wij balen kuilgras van 1.60 m, hooi en stro van 2.00 m.
 

Voordelen 1.20m x 0.70m balen
* Optimale baalvulling;
* Optimale transportmaat;
* Stabieler, minder kans op omvallen dus hoger stapelen;
* Makkelijker te verwerken.
Strosoorten die wij u kunnen leveren zijn:

Gerstestro
Gerstestro is om te zien een vrij kort en zacht stro. Wie een paard heeft dat regelmatig van de onderlaag eet, kan beter geen gerstestro strooien. Het veelgebruikte gerstestro veroorzaakt regelmatig allergische reacties en neemt weinig vocht op.

Haverstro
Haverstro is in tegenstelling tot gerstestro een wat harder en heel lang stro. Dat komt doordat het haverstro als het ware is voorzien van een waslaagje, daardoor glimt het wat meer en voelt het wat vettig aan. Haverstro is praktisch stofvrij. Het wordt veelgebruikt bij paarden met luchtweg problemen. Het heeft dan wel als nadeel dat het wat minder goed vocht op neemt. 

Tarwestro
Tarwestro, dat paarden iets minder smakelijk vinden, wordt het meest gebruikt in Nederland. De zachte, elastische stengels zorgen voor een comfortabel en meegevend leger. Het is duurder dan de andere stro soorten.

 

Strooiselsoorten die wij u kunnen leveren zijn:       

Koolzaadstro

K
oolzaad wordt milieuvriendelijk verbouwd en bevat geen bestrijdingsmiddelen. Het koolzaadstro wordt gehakseld en dusdanig stofvrij gemaakt. Speciaal voor paarden die lijden aan luchtwegenaandoeningen is dit d oplossing. Koolzaadstro is een ideale bodembedekker, omdat paarden er niet van eten! Daarom is het duurder dan andere soorten. Koolzaadstro heeft nog een ander voordeel: de mest is van goede kwaliteit en verteert snel. Gehakseld stro houdt het vocht minder goed vast en is arbeidsintensiever. Deze bodembedekking maakt het echter wel mogelijk om selectief uit te mesten. Dit kan leiden tot een betere stallucht en minder kosten op de lange termijn. Gehakseld koolzaad strooisel is schoongeblazen, dicht op elkaar geperst en verpakt in vacum gezogen plastic leverbaar. Op deze manier vraagt het weinig opslagruimte. Dit product wordt op pallets geleverd.     


Houtkrul
Deze bodembedekking is geschikt voor paarden met luchtwegproblemen. Een voorwaarde is dat het bij een daartoe gespecialiseerde handel wordt gehaald. Hier worden de krullen schoongeblazen, dicht op elkaar geperst en verpakt in vacum gezogen plastic. Op deze manier vraagt het weinig opslagruimte. Dit product wordt op pallets geleverd.

 


Vlasstro

Vlasstro is de stam van de vlasplant. Na het verwerken van de vlasplant tot linnen en lijnzaad blijft de stam (vlaslemen) met de overige restdelen zoals de wortels over. De vlaslemen worden in grote zeven zo goed als mogelijk ontdaan van de overige restdelen, vuil en stof en daarna in plastic balen geperst van 21 kg. Vlasstro is een organisch product, en is fijner van structuur dan koolzaadstrooisel en houtkrullen en daardoor sluit het beter af, neemt beter vocht op en hierdoor is de urinelucht in een stal ook veel minder. Vlasstro verteerd als mest binnen 6 tot 8 weken na uitstrooien over het land. Dit product is verpakt in compacte pakken van 21 kg. en wordt op pallets geleverd.
 

Deze producten worden in de regio ook thuis bezorgd en gelost. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en helpen wij u graag verder.

Klik op foto's

 

 

 

Roos Diervoeders, Hoofdweg 1082, 2153 LN Nieuw Vennep   Telefoon: 0252-672200   Fax: 0252-687881    info@roosdiervoeders.nl   Copyright Roos Diervoeders    Disclaimer