Roos Diervoeders op Boerderij “De Beetwortel”

In 1852 viel het Haarlemmermeer droog. In hetzelfde jaar vestigden de eerste bewoners zich in het nieuwste kolonisatiegebied. In het zuidelijk deel van de polder werden na graan en aardappelen de eerste bieten ingezaaid. De boerderij werd naar de suikerbiet oftewel de beetwortel vernoemd.
“De Beetwortel” is een ouderwetse naam voor suikerbiet. Sinds jaar en dag siert de naam de houten overstek van het woonhuis. Nadat in oktober 1931 brand de oorzaak was dat woonhuis en schuur compleet werden verwoest, werd in 1932 de huidige boerderij gebouwd.
Dit is te lezen op een eerste steen die naast de voordeur is ingemetseld. De familienaam op de steen is een andere dan Roos: het is de naam Monster. Dit is de naam van de moeder van Gijsbert Roos. Hij is de derde generatie op de boerderij en werkt in maatschapverband samen met zoon Richard, die de vierde generatie vertegenwoordigd op het bedrijf.

 

                                      

Van oudsher was het een gemengd bedrijf, met een gedeelte akkerbouw en vleesvee. Er werden paarden gefokt en er werd paardensport bedreven. Door in contact te komen met paardenhouders en er meer vraag kwam naar haver en andere producten voor paarden, is men hierop ingegaan. Aanvankelijk is het bedrijf op kleine schaal begonnen met het verpakken en leveren van haver, hooi en stro.

Doordat er in de jaren ’90 voor de akkerbouw moeilijke tijden aanbreken en er meer vraag komt naar paardenvoer is het bedrijf langzaam omgeschakeld om aan de vraag van paardenvoer te kunnen voldoen. Sinds 2000, het jaar waarin Richard tot de maatschap is toegetreden, is het bedrijf zich meer op de klant gaan richten teneinde een uitgebreid pakket van voeders te kunnen aanbieden. Na een toenemende vraag naar ruwvoer, speciaal geschikt voor paarden, is het bedrijf toen begonnen met het ontwikkelen van kleine baaltjes voordroog kuilgras.
Doordat er steeds meer particuliere klanten kwamen, voor wie het wenselijk is om een totaal pakket van voeders te kunnen verkrijgen is maatschap Roos met een zgn winkel begonnen. Dit heeft geresulteerd in Roos Diervoeders,
met een compleet pakket van A tot Z.
 

Klik op foto's

 

Roos Diervoeders, Hoofdweg 1082, 2153 LN Nieuw Vennep   Telefoon: 0252-672200   Fax: 0252-687881    info@roosdiervoeders.nl   Copyright Roos Diervoeders    Disclaimer